FEATURES

Reserveringssysteem

De magie van VIKING reserveringssysteem: Klanten boeken direct op de beschikbaarheid van jouw bedrijf. Het enige dat jij hoeft te doen is die beschikbaarheid & optioneel die van je medewerkers in het systeem zetten. De rest is geautomatiseerd.

Iedereen een eigen login

Binnen het reserveringssysteem van VIKING Bookings kunnen verschillende rollen bestaan die worden toegewezen aan gebruikers. Deze gebruikers kunnen tegelijkertijd aan de slag in het systeem.

Medewerker

De medewerker (lees: docent, instructeur, spreker, begeleider, dienstverlener, etc.) kan inloggen en zien welke activiteiten wanneer op hem gepland zijn. Hij koppelt dit direct met zijn agenda. Optioneel zet hij zijn beschikbaarheid zelf in het systeem. Het systeem houd automatisch de gewerkte uren bij

Planner

De planner kan direct in de online agenda nieuwe boekingen toevoegen, klanten herplannen, klanten verwijderen, etc.

Klant

De klant boekt en betaald online & krijgt dan direct een eigen login. Hij kan vervolgens data plannen aan de hand van de beschikbaarheid van jouw bedrijf (en eventueel ook de beschikbaarheid van medewerkers). De klant wordt altijd op het juiste moment op de hoogte gehouden d.m.v. automatische email / SMS.

Beheerder

Heeft toegang tot alle overkoepelende functies en kan alle instellingen van o.a. locaties, lespakketten, rapportages en klanten beheren. 

Geschikt voor (bijna) elk aabod

We noemen het ‘producten’, maar Viking is geschikt voor bijna elk type dienst, activiteit, les, afspraak, tripje, cursus, of andere creatie van jouw bedrijf!

Strippenkaart (Hier zijn we extra goed in)

Voor alle activiteiten die meermaals voorkomen. De klant koopt bijvoorbeeld een lespakket en kan daarmee 5 afspraken los inplannen op de tijdslots die beschikbaar zijn.  

Automatische herhaling, dagelijks of wekelijks

Laat herhalende activiteiten automatisch achter elkaar inplannen, zoals een 3-daagse cursus die elke dag van 14.00 tot 16.00 plaats vindt. 

Losse boekingen

Voor alle activiteiten die los geboekt worden op een bepaald tijdstip. Met een in te stellen tijdsduur, groepsgrootte, exclusiviteit, variabele prijzen, verschillende varianten en meer. 

Bundelproducten

Ook activiteiten met verschillende componenten, zoals een theorie en praktijkdeel die los van elkaar in te plannen zijn, passen perfect in Viking. 

 

Online agenda

Jij en eventueel je medewerkers hebben altijd & overal toegang tot je online agenda. Met je smartphone, tablet, pc of laptop.

Schermafbeelding 2019-08-07 om 09.30.01

Dagoverzicht

In het dagoverzicht zie je in 1 oogopslag wie er bij welke medewerker ingepland staan, wie er al aanwezig is, of er al betaald is en of er notities zijn over deze klant.

Schermafbeelding 2019-08-07 om 09.15.30

Drag & drop dagplanner (BAM!)

Wil je klanten op andere medewerkers zetten in je online agenda? Met de drag & drop functie van het VIKING boekingssysteem doe je dit eenvoudig en snel.

Geautomatiseerde planning

Klanten boeken direct aan de hand van de beschikbaarheid van jouw bedrijf en / of medewerkers. Afspraken worden automatisch in je online agenda gezet.

Synchroniseer jouw agenda

De online agenda van VIKING bookings is eenvoudig te synchroniseren met iCoud agenda of Google Calendar.

Plannen op...

Met VIKING kun je eenvoudig plannen op:
- Gewicht
- Leeftijd
- Niveau
- Taal

Automatische berichten

Iedereen, altijd op de hoogte. Pas de standaard templates eenmalig aan en schrijf nooit meer hetzelfde bericht 2 keer. 

Stel verschillende notificaties per activiteit in

Bij verschillende activiteiten horen ook verschillende informatiebehoeften. In het VIKING reserveringssysteem kun je de emails en SMS berichten eenvoudig aanpassen per verschillende activiteit.

Standaard templates

VIKING komt met standaard templates in het Nederlands, Engels & Duits. Jij hoeft ze alleen even aan te passen.

Boekingsbevestiging

Na het boeken krijgt elke klant een email met daarin de boekingsbevestiging & de login code voor het account wat net voor ze aangemaakt is.

Goedkeuren

1 Dag voordat de activiteit start kun je (automatisch) de activiteit goedkeuren. De klant krijgt dan een mail en (optionele) SMS met daarin alle info die ze nodig hebben.

Cancellen (rescheduling)

Annuleer je de activiteit vanuit jouw kant? Dan krijgt de klant een (template) email en SMS, met de mogelijkheid om de activiteit zelf opnieuw in te plannen vanuit z’n account.

Notificatie

Klanten op de hoogte brengen van een verandering? Selecteer je klanten en stuur een mail en / of SMS met daarin de notificatie.

Betalingen

Elk bedrijf is anders. Wil je betaling vooraf, op locatie of wil je deelbetalingen? Met VIKING is het mogelijk.

Verbind met o.a. Mollie

Koppel VIKING aan Mollie & ontvang direct online betalingen van je klanten.

We koppelen ook met Stripe, PayPal, Pay.nl en nog veel meer...

Soorten betalingen

Met VIKING kun je contante, kaart, factuur & internet betalingen aannemen & documenteren.

Boekhouding

VIKING houdt automatisch alle transacties bij. Deze lijst is eenvoudig te exporteren naar je boekhouding. Tevens is er de optie om direct met Exact Online te koppelen.

Betalingsherinneringen

Je kunt ervoor kiezen om klanten direct betalingsherinneringen te sturen. De klant kan dan via een link in de mail betalen.

Krachtige marketing

Haal meer uit bestaande klanten & trek eenvoudiger nieuwe klanten aan.

Stuur events naar Analytics

VIKING stuurt naar analytics terug voor welk bedrag iemand heeft geboekt. Nu zie je per pagina en per bron hoeveel inkomsten er via je website zijn binnengekomen! Stel je voor dat je die marketingkracht hebt ...

Slimme emailmarketing

Stuur klanten geautomatiseerd specifieke emails met aanbiedingen op basis van hun gedrag in VIKING. 1 sessie afgerond? Bied ze een dag later alsnog de strippenkaart aan. Zet het eenmalig op, laat het heel lang voor je werken..

Facebook pixel integratie

Wat als je 20 berichten hebt gesponsord? Weet je welk bericht daadwerkelijk klanten oplevert? VIKING stuurt conversies terug naar Facebook Business zodat je direct weet welke post wel klanten oplevert!

Rapportage

Sturen op cijfers. Het maakt menig bedrijf krachtiger. Alle rapportage is te exporteren in CSV.

Omzetrapportage

Krijg inzicht in je gefactureerde omzet. Je kunt precies zien waar je je meeste omzet uit haalt.

Urenrapportage

Houd automatisch een uren rapportage van je medewerkers bij. Pas indien nodig nog de duur van een activiteit aan. Deze is eenvoudig te exporteren.

Filters

Denk aan klanten die al betaald hebben & nog open activiteiten hebben. Of onbetaalde activiteiten die al wel afgenomen zijn.

CRM

Customer relationship management.

Interne berichten

Houd voor al je klanten een uitgebreid profiel bij met custom vragenvelden. Maak notities die (alleen) zichtbaar zijn voor je medewerkers, of notities waarvan de klant ook per e-mail op de hoogte wordt gesteld.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van je klanten, wat ze boeken, welke activiteiten ze volgen en via welke kanalen ze je vinden. Zo leer je meer van het gedrag van je klanten en hier stem je vervolgens je marketing op af door middel van geautomatiseerde e-mails.

Geautomatiseerde emails

Klanten ontvangen bericht over hun boekingen, activiteiten en betalingen. Ook kun je e-mails instellen met follow-ups en aanbiedingen. Al deze mails zijn volledig aan te passen zodat ze bij jouw bedrijf passen.

Boekingwidgets

Uiterst flexibel & toch eenvoudig voor de klant. 

Customizable

Maak eenvoudig meerdere boeking formulieren voor verschillende activiteiten. Voeg zelf extra invoervelden of vragen toe .

Altijd up-to-date

De klant kan alleen tijdstippen selecteren waarop er nog beschikbaarheid is.

Makkelijkte integreren

Plaats het formulier met 1 regel code op je eigen website en behoud de mogelijkheid om vanuit Viking alle instellingen aan te passen.

Tracking

In Viking houd je bij, welke boekingsformulieren tot de meeste omzet leiden.

Sporten

 • Personal trainers
 • Multiple sport
 • Outdoor sports
 • Watersporten
 • Yoga scholen
 • En veel meer..

Diensten reserveren

 • Kook clinics
 • Rijscholen
 • Taalscholen
 • Online afspraken
 • Dierenverzorging
 • En veel meer...

Beauty & wellness

 • Massage salons
 • Wax salons
 • Nagelstudio's
 • Wellness centra
 • Haarstudio's
 • En veel meer...

It's your company.
Own it.

Het is 2020 en jij bent handmatig aan het plannen. Terwijl 78% van alle mensen hun activiteiten online plant. Door de sprong naar online te maken bespaar je niet alleen heel veel werk, maar ga je waarschijnlijk ook veel meer omzet draaien.